ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Φιλορώσοι άνοιξαν πυρ εναντίον στρατοπέδου

Ουκρανία: Φιλορώσοι άνοιξαν πυρ εναντίον στρατοπέδου

Επίθεση στο στρατόπεδο μιας στρατιωτικής μονάδας που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά κρατουμένων στο κέντρο του Ντονέτσκ, του προπύργιου των ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας, εξαπέλυσαν φιλορώσοι αυτονομιστές, αψηφώντας την εκεχειρία.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 200 ένοπλοι έδωσαν τελεσίγραφο στη μονάδα της ουκρανικής Εθνοφρουράς, καλώντας τους στρατιώτες να παραδοθούν και να καταθέσουν τα όπλα.

Όταν εκείνοι αρνήθηκαν, άρχισαν να πυροβολούν, παρά την εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών και λήγει το βράδυ της Παρασκευής.

Μπροστά από το στρατόπεδο είχε τοποθετηθεί, μάλιστα, ένα τεθωρακισμένο όχημα των αυτονομιστών, καλυμμένο με τη ρωσική σημαία.

Σύμφωνα με ένα κάτοικο της περιοχής - ο οποίος ανέφερε ότι στηρίζει τους αυτονομιστές και ότι ο γιος του βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο - περίπου «200 με 300 άνδρες» βρίσκονται μέσα στη μονάδα αυτή, στο κέντρο του Ντονέτσκ. Γύρω από το στρατόπεδο υπάρχουν πολλά σπίτια και καφενεία.

«Οι αντάρτες έδωσαν τελεσίγραφο στους στρατιώτες, ωστόσο εκείνοι δεν ήθελαν να παραδοθούν. Οι μαχητές της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, έτσι, άρχισαν να πυροβολούν», τόνισε ο 49χρονος Σεργκέι.

Η ουκρανική Εθνοφρουρά επιβεβαίωσε, πάντως, την επίθεση, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι οι ένοπλοι απωθήθηκαν και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Σύμφωνα με άλλη πηγή δε, σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των αυτονομιστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μονάδα αυτή της Εθνοφρουράς δεν είχε λάβει μέρος στις επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών τον περασμένο Απρίλιο, στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάπαυση του πυρός που κήρυξε το Κίεβο και έγινε αποδεκτή από τους αντάρτες λήγει στις 22:00 της Παρασκευής (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ η Δύση και η Ρωσία έχουν καλέσει την κυβέρνηση του Κιέβου να παρατείνει τη διάρκειά της…

Διαβάστε ακόμα:

Νέα Υόρκη: Μπήκε σε εστιατόριο με ένα μαχαίρι στην πλάτη! (photos)

Ρωσία: Σχιζοφρενής οδηγός έβγαλε… τσεκούρι! (video+photos)

Τέξας: Ήρωας αστυνομικός σώζει γυναίκα λίγο πριν την πατήσει τρένο! (video)

Φλόριντα: Έκανε μπάνιο, έφαγε και κοιμήθηκε. Σε ξένο σπίτι! (photo)

Μάντσεστερ: Βούτηξε από τα 15 μέτρα για να δροσιστεί! (video)