ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Το Σλαβιάνσκ θα καταστραφεί εντός δύο εβδομάδων»

Ουκρανία: «Το Σλαβιάνσκ θα καταστραφεί εντός δύο εβδομάδων»

Το Σλαβιάνσκ, το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας, θα "καταστραφεί" μέσα στις επόμενες εβδομάδες εάν η Ρωσία δεν παρέμβει στρατιωτικά ή εάν δεν συμφωνηθεί μια εκεχειρία, προειδοποίησε ο "υπουργός" Άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ", Ιγκόρ Στρέλκοφ.

Εάν η Ρωσία δεν πετύχει μια εκεχειρία εκ μέρους των ουκρανικών δυνάμεων "ή αν δεν παρέμβει με τις ένοπλες δυνάμεις της υπέρ ημών, για τον ρωσικό λαό που ζει εδώ, θα καταστραφούμε", είπε ο Στρέλκοφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο LifeNews.

"Αυτό θα γίνει μέσα σε μια εβδομάδα, το ανώτερο σε δύο. Το Σλαβιάνσκ θα καταστραφεί πρώτο, με όλο του τον πληθυσμό", συνέχισε ο Στρέλκοφ που, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας, είναι συνταγματάρχης της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο Στρέλκοφ πάντως έφτασε στο σημείο να καταγγείλει την "απραξία" της Μόσχας στη σύγκρουση μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών.

"Η Ρωσία δεν θέλει να τους βοηθήσει για να ενωθούν με το λαό τους, με τη μεγάλη, ρωσική οικογένειά τους", είπε αναφερόμενος στους αυτονομιστές. "Είναι πολύ σκληρό να παραδεχόμαστε ότι εδώ και τρεις μήνες —πέρασαν ήδη τρεις μήνες— που βρισκόμαστε στο Σλαβιάνσκ, που ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμ δεν έχουμε λάβει σχεδόν καμία βοήθεια", συνέχισε.

Το Σλαβιάνσκ, μια πόλη με πληθυσμό 110.000 κατοίκων μέχρι την έναρξη των συγκρούσεων, είναι σήμερα θέατρο σχεδόν καθημερινών μαχών. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης δεν έχει πλέον νερό και ηλεκτρικό ρεύμα καθώς από τους βομβαρδισμούς έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

"Οι στρατιώτες μου σκοτώνονται καθημερινά, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με τραυματίες", παραδέχτηκε ο Στρέλκοφ. "Θα συνεχίσουμε τη μάχη, όμως πραγματικά χρειαζόμαστε βοήθεια", κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Εγκρίθηκε η διαγραφή του 90% του κουβανικού χρέους

Ρoή Ειδήσεων