ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Οι αυτονομιστές και ο αρχηγός τους εγκατέλειψαν το Σλαβιάνσκ»

Ουκρανία: «Οι αυτονομιστές και ο αρχηγός τους εγκατέλειψαν το Σλαβιάνσκ»

Ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook με την οποία υποστηρίζει ότι ένα μεγάλο μέρος των αυτονομιστών και ο αρχηγός τους εγκατέλειψαν το Σλαβιάνσκ, ένα από τα προπύργιά τους στην ανατολική Ουκρανία, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου, έκανε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, Αρσέν Αβάκοφ.

«Πριν ξημερώσει οι υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι ο Ιγκορ Στρελκόφ, ο οποίος κατηγορείται από το Κίεβο ότι είναι συνταγματάρχης των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού και ένα μεγάλο μέρος των μαχητών εγκατέλειψαν το Σλαβιάνσκ προκαλώντας σύγχυση στους λίγους άνδρες τους που παραμένουν εκεί», έγραψε ο Αβάκοφ.

Χθες, ο Ιγκoρ Στρελκόφ απηύθυνε έκκληση στη Μόσχα για βοήθεια τονίζοντας ότι χωρίς τη βοήθειά της το Σλαβιάνσκ σύντομα θα πέσει στα χέρια των δυνάμεων του Κιέβου.

Ωστόσο, φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία διέψευσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες φέρονται να εγκαταλείπουν το προπύργιό τους στο Σλαβιάνσκ και ότι αυτοκινητοπομπή τους με αυτονομιστές και πολεμοφόδια αναχώρησε από το Σλαβιάνσκ για την πόλη Κραματόρσκ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των αυτονομιστών αυτή την εβδομάδα, έπειτα από τη διακοπή εκεχειρίας δέκα ημερών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι είναι έτοιμος για μια εκεχειρία, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαίωση για τη διεξαγωγή νέων συνομιλιών.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: «Το Σλαβιάνσκ θα καταστραφεί εντός δύο εβδομάδων»

Ρoή Ειδήσεων