ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: H Ρωσία δεν επιδιώκει την διεθνή απομόνωσή της

Πούτιν: H Ρωσία δεν επιδιώκει την διεθνή απομόνωσή της

Να αποφύγει τη διεθνή απομόνωσή της, χωρίς ωστόσο να πάψει να προασπίζεται με σθένος τα εθνικά της συμφέροντα, επιδιώκει η Ρωσία, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δε θα υιοθετήσουμε ποτέ (μια πολιτική που διέπεται από) τον απομονωτισμό. Θα είμαστε πάντοτε μέρος της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους ενός συμβουλευτικού θεσμού, ο οποίος παρακολουθεί το κοινοβουλευτικό και το κυβερνητικό έργο.

«Εσείς κι εγώ πρέπει να ορίσουμε ορθά τα εθνικά συμφέροντα. Έχουμε μάθει πώς να το πράττουμε αυτό. Θα το κάνουμε με επιμονή, με ορθότητα, με προσοχή κα με σθένος», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιβάλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και έχουν δεσμεύσει πόρους στην επικράτειά τους σε πρόσωπα και επιχειρήσεις, διότι η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία από τον Απρίλιο, έπειτα από την ανατροπή του προσκείμενου στο Κρεμλίνο προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα πως δε θα διστάσουν να επιβάλουν κι άλλες κυρώσεις εάν οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία δεν πειστούν από τη Μόσχα — από την οποία οι ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούν ότι καθοδηγούνται οι αντάρτες — να αποκλιμακώσουν τη σύγκρουση.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν εκτιμήσει πως οι κυρώσεις θα πλήξουν και τη Δύση, εξίσου. Δυτικοί πάντως αναλυτές υποστηρίζουν ότι τα μέτρα αυτά έχουν ωθήσει τον Πούτιν να αλλάξει τόνο. Παρά τις εκκλήσεις των ανταρτών στο Ρώσο πρόεδρο για βοήθεια, ο Πούτιν δεν αναφέρθηκε στο θέμα ούτε σήμερα, καλώντας απλώς να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από τις εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμα:

Ισραήλ: Γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας – Σοκαριστικό βίντεο

Πραγματικό το UFO στον ουρανό της Χιλής! (photos)

Βρετανία: O κύκνος που νίκησε την ανθρώπινη ματαιοδοξία (σκληρές εικόνες)

ΗΠΑ: Μετά από αυτό δε θα ξαναζηλέψετε την Καρντάσιαν! (video+photos)

Καλιφόρνια: Πρόταση γάμου στα 12.500 πόδια πήρε απίστευτη τροπή! (video)

Απλά δύο σκύλοι γαβγίζουν σε μία πόρτα! (video)