Το μήνυμα του Λιου στους Ευρωπαίους για την ανάπτυξη

Newsbomb

Να κάνουν περισσότερα για να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη που χάνει έδαφος, κάλεσε τις χώρες της ευρωζώνης ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, μιλώντας κατά τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών των G20 στην Αυστραλία.

«Από τις συζητήσεις προέκυψε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να οδηγήσει την οικονομία της εκεί όπου θα έπρεπε να είναι», δήλωσε ο Λιου στο τέλος της συνόδου του Κερνς, αναφερόμενος στην ανάπτυξη των χωρών της ευρωζώνης.

«Αυτό που είναι σαφές από την εμπειρία των ΗΠΑ, είναι ότι οι πρωτοβουλίες για να αυξηθεί η ζήτηση βραχυπρόθεσμα και οι μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνιστούν έναν σημαντικό συνδυασμό και δεν πρέπει να γίνεται επιλογή μεταξύ των δύο», πρόσθεσε ο Λιού.

«Πρέπει αληθινά να κάνει κανείς τα δύο πράγματα ταυτόχρονα», υπογράμμισε.

«Η πρόκληση για την Ευρώπη έγκειται στο να συμφωνήσει στον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιήσει αυτά τα δύο μαζί. Η ανησυχία μου είναι πως, αν οι προσπάθειες για να αυξηθεί η ζήτηση αναβληθούν για υπερβολικά μεγάλη περίοδο, υπάρχει κίνδυνος οι αντίθετοι άνεμοι να είναι ισχυρότεροι», εξήγησε.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) είχε αναφέρει τη Δευτέρα πως οι μεγάλες οικονομίες επιβραδύνονται, ιδιαίτερα η ευρωζώνη που πάσχει από μια αναιμική ανάπτυξη την οποία πρέπει να ενισχύσει πάση θυσία, διότι διαφορετικά κινδυνεύει να μείνει πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Διαβάστε επίσης:

Ταξίδι-αστραπή στην Αλβανία για τον πάπα Φραγκίσκο

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved