ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός τινάζεται κάθε φορά που ακούει θόρυβο! (vid+pics)

Βρετανός τινάζεται κάθε φορά που ακούει θόρυβο! (vid+pics)

Περισσότερους λόγους να φοβάται μία απρόσμενη έκπληξη από το συνηθισμένο άνθρωπο, έχει ένας Βρετανός, ο οποίος πάσχει από μία εξαιρετικά σπάνια νευρολογική διαταραχή.

Το σώμα του 38χρονου Andrew Latham τινάζεται ενστικτωδώς κάθε φορά που ακούει έναν ξαφνικό θόρυβο! Την ίδια ώρα το μυαλό του «σταματά», βρισκόμενος σε κατάσταση σοκ.

Ο άτυχος άνδρας τρέμει και μόνο στην ιδέα να ακούσει ξαφνικά ένα δυνατό θόρυβο, το γάβγισμα ενός σκύλου, ακόμα και το βήχα ενός περαστικού. Υποφέρει από το «σύνδρομο της έκπληξης», hyperekplexia, από τη γέννησή του, ενώ στο σχολείο έπεφτε συνεχώς θύμα bullying, καθώς οι συμμαθητές του έκαναν σκόπιμα θορύβους για να γελάσουν με την αντίδρασή του.

Ο ίδιος ωστόσο δεν το βάζει κάτω και παίρνοντας δύναμη από την αγαπημένη του ομάδα, την Άκρινγκτον (όπου και διαμένει μαζί με τη γυναίκα και το παιδί του), προσπαθεί να έχει μια φυσιολογική ζωή.

«Όταν παρακολουθώ ποδόσφαιρο, δε διαφέρω από τους άλλους», τονίζει και εκμυστηρεύεται: «Πέρασα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Μπαινόβγαινα στα νοσοκομεία και δεν μπορούσαν να βρουν τι έχω. Τιναζόμουν από τη θερμοκοιτίδα. Η γυναίκα και το παιδί μου μού έδωσαν μεγάλη δύναμη».

Η περίπτωση του Άντριου - σύμφωνα με τους γιατρούς - είναι μοναδική, καθώς εκτός από το αντανακλαστικό του τινάγματος, ο σκελετός του είναι παραμορφωμένος, ενώ αντιμετωπίζει και προβλήματα στην ομιλία, λόγω της εξαιρετικά σπάνιας διαταραχής του. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία γι΄ αυτήν…

Διαβάστε ακόμα:

Φόβοι για επίθεση της αλ Κάιντα στη Δύση

Νέο συγκλονιστικό video λίγο πριν η τίγρη κατασπαράξει τον 22χρονο

Βέλγιο και Ολλανδία συνδράμουν κατά του ΙΚ - Απειλές δέχονται οι πιλότοι

Τζιχαντιστές απειλούν Γερμανούς ομήρους στις Φιλιππίνες (pic)

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον Γάλλο όμηρο! (pics+vid)