ΚΟΣΜΟΣ

«Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν επιθέσεις σε Παρίσι και ΗΠΑ»

«Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν επιθέσεις σε Παρίσι και ΗΠΑ»

Τρομοκρατικό χτύπημα σε Γαλλία και Αμερική σχεδίαζαν οι φανατικοί Ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Χαιντέρ αλ-Αμπάντι.

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις λίγες ώρες από τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό του Γάλλου ορειβάτη, Ερβέ Γκουρντέλ από τζιχαντιστές της οργάνωσης «Στρατιώτες του Χαλιφάτου» στην Αλγερία που προκάλεσε για μία ακόμη φορά παγκόσμιο σοκ, και ο Ιρακινός πρωθυπουργός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας για μεγάλο χτύπημα του ΙΚ στο μετρό του Παρισιού και σε άλλων μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ (χωρίς να διευκρινίζει ποιες).

«Σήμερα, ενώ βρίσκομαι εδώ (Νέα Υόρκη), λαμβάνω ακριβείς πληροφορίες από τη Βαγδάτη, όπου υπήρξε (η) σύλληψη (κάποιων) προσώπων, ότι υπάρχουν δίκτυα τα οποία σχεδιάζουν μέσα από το Ιράκ να εξαπολύσουν επιθέσεις», επισήμανε σε μια μικρή ομάδα Αμερικανών δημοσιογράφων, προσθέτοντας: «Σχεδιάζουν να διαπράξουν επιθέσεις στα μετρό του Παρισιού και των ΗΠΑ».

Ο Χαιντέρ αλ-Αμπάντι επικαλείται μάλιστα πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, ενώ ερωτηθείς αν η επίθεση αποτράπηκε, ήταν απόλυτα σαφής («όχι»), αφήνοντας να εννοηθεί πως η απειλή εξακολουθεί δεν έχει εξαλειφθεί…

«Από τις λεπτομέρειες που έχω λάβει, ναι, φαίνεται πως είναι αξιόπιστες. Οι ΗΠΑ έχουν ενημερωθεί σχετικά», διευκρίνισε.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε πάντως, από την πλευρά του, ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει προς το παρόν τις συγκεκριμένες πληροφορίες από τις γαλλικές και αμερικανικές Αρχές.

«Καμία πληροφορία για άμεσο σχέδιο του ΙΚ»

Την ίδια ώρα πάντως, κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού του Ιράκ Χάινταρ αλ Αμπάντι, δεν έχουν στα χέρια τους οι ΗΠΑ, όπως ανέφεραν δύο ανώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας της αμερικανικής κυβέρνησης στο πρακτορείο Reuters.

«Στο παρελθόν, οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για απειλές από διάφορες εξτρεμιστικές οργανώσεις που είχαν στοχοθετήσει μεταξύ άλλων το δίκτυο μεταφορών, ωστόσο δεν υπάρχουν πρόσφατες πληροφορίες για ένα άμεσο σχέδιο από το Ισλαμικό Κράτος», τόνισε ο ένας αξιωματούχος, ο οποίος δε θέλησε να κατονομαστεί.

Μια άλλη πηγή, προσκείμενη στο Κογκρέσο, επισήμανε από την πλευρά της ότι – αντίθετα με όσα ισχυρίστηκε ο Ιρακινός πρωθυπουργός - οι γερουσιαστές και το προσωπικό δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά με τις υπάρχουσες απειλές του Ισλαμικού Κράτους εναντίον δικτύων μετρό σε πόλεις των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Νωρίς για να πούμε ότι νικάμε το Ισλαμικό Κράτος

Τζιχαντιστές βασάνισαν και σκότωσαν γνωστή δικηγόρο

Φόβοι για επίθεση της αλ Κάιντα στη Δύση

Νέες γαλλικές επιδρομές κατά του ΙΚ στο Ιράκ

Τζιχαντιστές απειλούν Γερμανούς ομήρους στις Φιλιππίνες (pic)

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον Γάλλο όμηρο! (pics+vid)