ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Χρειάζονται 12.000-15.000 Σύροι αντάρτες για την ανακατάληψη περιοχών στη Συρία

ΗΠΑ: Χρειάζονται 12.000-15.000 Σύροι αντάρτες για την ανακατάληψη περιοχών στη Συρία

Ένας ανώτατος αξιωματικός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σημείωσε πως χρειάζεται μια δύναμη που θα αριθμεί 12.000-15.000 Σύρους αντάρτες για να ανακτηθούν τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, ήτοι ένας αριθμός τριπλάσιος των στρατιωτών που έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα από τις ΗΠΑ.

«Υπολογίζουμε ότι είναι απαραίτητοι 12.000 ως 15.000 άνδρες για την ανάκτηση των εδαφών που έχουν χαθεί στην ανατολική Συρία» δήλωσε ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ.

Προς το παρόν οι ΗΠΑ έχουν εκπαιδεύσει 5.000 αντάρτες.

Είναι η πρώτη φορά που η Ουάσιγκτον δίνει έναν αρκετά συγκεκριμένο αριθμό των ανδρών που θα χρειάζονταν για την αντιμετώπιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η υποστήριξη στο πεδίο από μια δύναμη των ανταρτών έχει ζωτική σημασία στις προσπάθειες για να απωθηθούν οι εξτρεμιστές ισλαμιστές εκτός της Συρίας. Επισήμανε όμως ότι αυτό θα πάρει χρόνο και ότι χρειάζεται υπομονή.

«Μία χερσαία δύναμη» που θα υποστηρίζει τις αεροπορικές επιδρομές αποτελεί μια σημαντική διάσταση της αμερικανικής στρατηγικής και «πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να το κάνουμε αυτό είναι να στηρίξουμε τη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση» προσέθεσε ο ίδιος.

«Θα το κάνουμε με το σωστό τρόπο, όχι υπερβολικά γρήγορα» επανέλαβε και δήλωσε «πεπεισμένος» για την επιτυχία της επιχείρησης.

Διαβάστε ακόμα:

Σικάγο: Πυρκαγιά από υπάλληλο στο αεροδρόμιο προκάλεσε αναστάτωση (vid)

Βρετανία: Δακρυσμένος Ιησούς εμφανίστηκε στο πάτωμα του σπιτιού της! (pics)

ΗΠΑ: Απολυμένος ισλαμιστής αποκεφάλισε πρώην συνάδελφό του! (vid+pics)

Μεξικό: Χαρίζεται στοιχειωμένη βίλα με «αιματοβαμμένο» παρελθόν!

Ρoή Ειδήσεων