ΚΟΣΜΟΣ

Φαμπιούς: Προς το παρόν απέχουμε από τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Φαμπιούς: Προς το παρόν απέχουμε από τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Η Γαλλία δεν εξετάζει επί του παρόντος το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στους βομβαρδισμούς στη Συρία, όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Λοράν Φαμπιούς.

«Δεν έχουμε επί του παρόντος ένα τέτοιο σχέδιο. Υπάρχει καταμερισμός καθηκόντων. Στη Συρία συμβάλλουμε στη (στρατιωτική) εκπαίδευση της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης αλλά δεν έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε επέμβαση, υπάρχει συντονισμός ανάμεσα στο Παρίσι, τις ΗΠΑ και τις αραβικές χώρες».

«Στη Συρία είναι η κυβέρνηση ενός δικτάτορα, του Μπασάρ αλ-Ασαντ, και ταυτόχρονα η καταπολέμηση της οργάνωσης ΙΚ, χωρίς αυτό να γίνει προς όφελος του Ασαντ. Συνεπώς πρέπει να εκπαιδευτεί η μετριοπαθής αντιπολίτευση, εμείς βοηθάμε σε αυτό, όπως και οι Αμερικανοί και άλλοι».

«Η κατάσταση πιθανόν να διαρκέσει αρκετά», τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Ο Φαμπιούς επέμεινε επίσης στην ανάγκη να «κοπεί εντελώς η χρηματοδότηση αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης, πράγμα που σημαίνει κυρίως να υπάρχει αντίδραση κατά οποιασδήποτε αγοράς πετρελαίου, που σημαίνει να γίνεται έλεγχος για τα παρακλάδια και τα οικονομικά... μιλήσαμε επί μακρόν γι αυτά» με τις ιαπωνικές αρχές, πρόσθεσε.