ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίστηκαν οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού στο Κομπάνι

Συνεχίστηκαν οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού στο Κομπάνι

Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) πραγματοποίησαν ακόμη οκτώ αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων και στόχων των τζιχαντιστών κοντά στην εμπόλεμη ζώνη της πόλης Κομπάνι της Συρίας η οποία πολιορκείται από τους ισλαμιστές αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κουρδικής πολιτοφυλακής.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Reuters, η ISIS εξαπέλυε νέες επιθέσεις στην προσπάθειά της να καταλάβει την στρατηγικής σημασίας πόλη.

«Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Κομπάνι. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η κουρδική πολιτοφυλακή εκεί, συνεχίζει να ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης αμυνόμενη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους» αναφέρει ανακοίνωση της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση προσθέτει ότι στις αεροπορικές επιδρομές που συμμετείχαν και πολεμικά αεροσκάφη της Ιορδανίας καταστράφηκαν αρκετοί στόχοι των ισλαμιστών, μεταξύ των οποίων πέντε ένοπλα οχήματα, μία αποθήκη ανεφοδιασμού, μια μονάδα διοίκησης και ελέγχου, μία μονάδα υποστήριξης και οκτώ στρατώνες.

Διαβάστε ακόμα:

Συντριβή αμερικανικού μαχητικού στη Βρετανία χωρίς συνέπειες

ΗΠΑ: Δεν εξετάζει δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα σύνορα Συρίας -Τουρκίας

Γερμανία: Ανίκανη να επαναπατρίσει στρατιώτες αν προσβληθούν από Έμπολα

Έμπολα: Αυστηρότερα μέτρα στα σημαντικά αεροδρόμια των ΗΠΑ

Έμπολα: Κόλλησαν την Ισπανίδα νοσοκόμα με το… ζόρι! (pics)

Βρετανία: Έδιωξαν 9χρονο από το σχολείο υπό τον φόβο του Έμπολα