ΚΟΣΜΟΣ

Κομπάνι: 21 επιδρομές σε δύο 24ωρα από τον συνασπισμό

Κομπάνι: 21 επιδρομές σε δύο 24ωρα από τον συνασπισμό

Εικοσιμία επιθέσεις μέσα σε δύο 24ωρα πραγματοποιήθηκαν από τον συνασπιμό κοντά στη συριακή πόλη Κομπάνι, όπου η κατάσταση παραμένει ρευστή με τους τζιχαντιστές να προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος.

Οι αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν πολλές θέσεις και κτίρια του ΙΚ και είχαν στόχο να εμποδίσουν «να σταλούν ενισχύσεις και εφόδια» στους τζιχαντιστές και να προελάσουν προς τις συνοικίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων, επεσήμανε η CentCom.

Ο αμερικανικός στρατός σημείωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως τα αεροπορικά πλήγματα αναχαίτισαν την προέλαση του ΙΚ στο Κομπάνι, όμως προειδοποίησε ότι η κατάσταση στο πεδίο παραμένει ρευστή καθώς οι τζιχαντιστές προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος και οι κουρδικές πολιτοφυλακές «εξακολουθούν να αντιστέκονται».

Στο μεταξύ η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IAE) ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ έχουν μειώσει τα έσοδα της οργάνωσης από την πώληση πετρελαίου.

Από τα περίπου 70.000 βαρέλια ημερησίως που παρήγαγαν το καλοκαίρι, κυρίως στο Ιράκ, πλέον οι τζιχαντιστές παράγουν περίπου 20.000 βαρέλια, εκτίμησε η IAE.

Η υπηρεσία υπογράμμισε ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμού «περιόρισαν την ικανότητα των τζιχαντιστών να λειτουργούν πετρελαιοπηγές και διυλιστήρια και ανέκοψαν την επιχείρηση λαθρεμπορίου η οποία τους απέφερε ημερησίως έσοδα που εκτιμώνται μεταξύ του 1 και των 3 εκατομμυρίων δολαρίων».

Διαβάστε επίσης:

Σαουδική Αραβία: Νεκρός Αμερικανός από πυρά στο Ριάντ