Συρία: Αεροπορικές επιδρομές κατά τζιχαντιστών και αμάχων...

Newsbomb

Τουλάχιστον δέκα άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στις δύο πρόσφατες επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ότι επτά άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα σε εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου κοντά στην πόλη αλ Χάσαμ — στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ — χθες Παρασκευή (17/10), ενώ άλλοι τουλάχιστον τρεις άμαχοι έπεσαν θύματα της αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (16/10) στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επισημαίνει πάντως ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές ανεξάρτητα, λόγω των περιορισμών και των ασφαλείας στις περιοχές αυτές.

Σημειώνεται ότι ο συνασπισμός πλήττει από αέρος θέσεις του ΙΚ στο Ιράκ από τον Αύγουστο, επεκτείνοντας την εκστρατεία του στη Συρία τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, περίπου 200.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, ο οποίος μαίνεται στη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει ο ΟΗΕ…

Διαβάστε ακόμα:

Συρία: Οι τζιχαντιστές σταύρωσαν «κατάσκοπο» (σκληρές εικόνες)

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved