ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ανέγερση για άλλες 500 κατοικίες εποίκων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Ισραήλ: Ανέγερση για άλλες 500 κατοικίες εποίκων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως τη Δευτέρα (3/11) για την οικοδόμηση 500 κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ένα σχέδιο που πρόσφατα προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο των Παλαιστίνιων, όσο και της διεθνούς κοινότητας.

Το πρόγραμμα ανέγερσης 500 κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Ραμάτ Σλόμο περιλαμβάνεται στα δύο σχέδια ανοικοδόμησης για τα οποία ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε στις 27 Οκτωβρίου εντολή να επιταχυνθούν, ανέφερε η Χάγκιτ Όρφαν, η επικεφαλής της μη κυβερνητικής, ισραηλινής οργάνωσης "Ειρήνη Τώρα" που τάσσεται κατά του εποικισμού.

Το αρχικό σχέδιο αφορούσε 660 κατοικίες. Μαζί με το άλλο σχέδιο (400 κατοικίες στον εβραϊκό οικισμό Χαρ Χόμα) οι κατοικίες που ο Νετανιάχου επιθυμεί να επισπευσθεί η κατασκευή τους ξεπερνούν τις 1.000.

Η συνέχιση της δραστηριότητας του Ισραήλ αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και ένα από τα κυριότερα εμπόδια στην εξεύρεση μιας λύσης για την ειρήνευση στην περιοχή.

Τόσο η Ουάσιγκτον όσο και οι Βρυξέλλες επέκριναν έντονα την απόφαση του Ισραήλ και μάλιστα η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από την ισραηλινή κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα.

Ρoή Ειδήσεων