ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Σημαντική μείωση στο ποσοστό ανεργίας

Καναδάς: Σημαντική μείωση στο ποσοστό ανεργίας

Άκρως αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την καναδική οικονομία, δεδομένου ότι μόνο τον Οκτώβριο προστέθηκαν 43.100 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία μειώθηκε στο χαμηλότερο ποσοστό από το 2008 (6,5%), όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν συνολικά κατά 182.000 στη χώρα τον περασμένο χρόνο, με τα δύο τρία τους να έχουν προστεθεί τους δύο τελευταίους μήνες.

Τα στοιχεία είναι πολύ καλύτερα από τα προβλεπόμενα κι είναι η πρώτη φορά, απο το 2012, που σημειώνεται αύξηση των θέσεων εργασίας σε δύο συνεχόμενους μήνες.

Ανά επαρχία, η ανεργία μειώθηκε στο Οντάριο, τη Μανιτόμπα, την Νέα Σκωτία , το Πρίνς Εντουαρντ Αϊλαντ, ενώ αυξήθηκε στο Νιού Μπράνσγουικ.

Στις άλλες επαρχίες δεν παρατηρήθηκε αλλαγή.

Η αύξηση των θέσεων εργασίας σημειώθηκε στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στην αυτοαπασχόληση, ενώ ο δημόσιος τομέας σημείωσε μικρή πτώση.

Ο τομέας της βιομηχανίας κέρδισε 33.200 νέες θέσεις, ενώ ο τομέας των Φυσικών Πόρων έχασε 22.200 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, ανησυχητικό παραμένει το γεγονός ότι στις νεαρές ηλικίες η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, βρίσκεται στο 12,6% στις ηλικίες απο 15-24 ετών.

Οι οικονομολόγοι δηλώνουν αισιοδοξοι για την συνεχιζόμενη πτώση της ανεργίας στον Καναδά, επισημαίνοντας ότι αυτό σημαίνει δυναμικότερη οικονομία.

Σχετικές ειδήσεις