ΚΟΣΜΟΣ

Άμποτ: Θα πιάσω τον Πούτιν από το γιακά!

Άμποτ: Θα πιάσω τον Πούτιν από το γιακά!

Να είναι προσεκτικός στις διατυπώσεις του, όταν αναφέρεται στον Βλαντιμίρ Πούτιν, φέρονται να συνέστησαν στον Τόνι Άμποτ ξένοι ηγέτες!

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός είχε πει ότι θα αντιμετωπίσει «κατά μέτωπο» τον Ρώσο πρόεδρο κατά την επίσκεψη του τελευταίου, την ερχόμενη εβδομάδα στην Αυστραλία, για τη σύνοδο κορυφής της ομάδας G20, ενώ ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το θέμα της κατάρριψης του μαλαισιανού αεροσκάφους όταν συναντηθεί μαζί του, σε ελεύθερη απόδοση απάντησε: «θα τον πιάσω απ' τον γιακά».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Australian», η Ουάσιγκτον και το Τόκιο συνέστησαν στον κ. 'Αμποτ να είναι «προσεκτικός». Εξάλλου και ο Ολλανδός πρωθυπουργός που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αυστραλία συνέστησε στην Καμπέρα να σταματήσει τις επιθέσεις στη Μόσχα.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ΗΠΑ, Ιαπωνία και ΕΕ συνέστησαν στην Αυστραλία ως οικοδέσποινα να καλωσορίζει τον κ. Πούτιν και «να μην βαλκανοποιήσει τη σύνοδο G20».

Όλα ξεκίνησαν όταν καταρρίφθηκε πάνω από την Ουκρανία το αεροπλάνο των μαλαισιανών αερογραμμών και έχασαν τη ζωή τους 298 άτομα, μεταξύ των οποίων και 38 πολίτες της Αυστραλίας.

Σχετικές ειδήσεις