ΚΟΣΜΟΣ

Υποψήφιοι τζιχαντιστές ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια!

Υποψήφιοι τζιχαντιστές ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια!

Με κάθε τρόπο και… μέσο, προκειμένου να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, προσπαθούν να φθάσουν στις εμπόλεμες ζώνες υποψήφιοι τζιχαντιστές!

Σύμφωνα μάλιστα με την Interpol, η οποία απαίτησε αυστηρότερους ελέγχους από τις ναυτιλιακές και τις αεροπορικές εταιρίες, ακραίοι ισλαμιστές επιστράτευσαν μέχρι και… κρουαζιερόπλοια!

Από τη στιγμή που οι Αρχές είναι πλέον υποψιασμένες, τζιχαντιστές, προκειμένου να φθάσουν ανενόχλητοι σε Συρία και Ιράκ χωρίς να μαγνητίσουν τα βλέμματα, επιλέγουν εναλλακτικά μέσα, όπως κρουαζιέρες αναψυχής, ενώ μεταξύ των χωρών που προτιμούν για «κρουαζιέρα» είναι και η Τουρκία.

«Ανησυχούμε για βιασμούς, κλοπές και εγκληματικές ενέργειες από επικίνδυνα άτομα που επιβαίνουν σε κρουαζιερόπλοια», επισημαίνει ο πρώην αξιωματούχος της Interpol, Ρόναλντ Νομπλ, συμπληρώνοντας: «Καθώς συλλέγουμε ωστόσο στοιχεία, συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν αναφορές βάσει των οποίων όλο και περισσότεροι πολίτες χρησιμοποιούν κρουαζιερόπλοια για να φτάσουν σε εμπόλεμες περιοχές, όπως τη Συρία και το Ιράκ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τουρκικές Αρχές έχουν απελάσει μέχρι στιγμής εκατοντάδες ύποπτους τζιχαντιστές, οι οποίοι συνελήφθησαν σε αεροδρόμια και σταθμούς λεωφορείων, όπου τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί. Ως εκ τούτου, ισλαμιστές που θέλουν να ενταχθούν στο ΙΚ ψάχνουν και... βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους για να μεταβούν στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα πάντα με την Interpol ο κύριος προορισμός τους είναι το λιμάνι της Σμύρνης στην Τουρκία….

Σχετικές ειδήσεις