ΚΟΣΜΟΣ

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ισπανία: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ισπανία: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα

Τουλάχιστον 14 προσκυνητές, στην πλειονότητά τους νέοι, έχασαν τη ζωή τους και 41 ακόμη τραυματίστηκαν, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (9/11) στη νοτιοανατολική Ισπανία.

Το λεωφορείο με τους ενορίτες που επέστρεφαν από θρησκευτική εκδήλωση στη Μαδρίτη, έπεσε σε χαράδρα βάθους 15 μέτρων για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, κοντά στην πόλη Βέντα ντε Ολίβια, 60 χλμ. από τον προορισμό του, το χωριό Μπούγιας στη Μούρθια.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, δέκα από τα θύματα σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλα τέσσερα υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο, ενώ μεταξύ των νεκρών είναι και ο 36χρονος ιερέας της ενορίας που οργάνωσε το ταξίδι.

«Τα αλκοτέστ και τα τεστ για χρήση ναρκωτικών στα οποία υποβλήθηκαν ο οδηγός του λεωφορείου και ο συνοδηγός βγήκαν αρνητικά», διευκρίνισε πάντως ο νομάρχης της περιφέρειας, Χοακίν Μπασκουνιάνα.

Η εταιρία που είχε το λεωφορείο δήλωσε ότι μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα στο όχημα είχαν γίνει όλοι οι έλεγχοι.

Από την πλευρά του, ο επίσκοπος Καρθαγένης Χοσέ Μανουέλ Λόρκα Πλάνες δήλωσε ότι η εκκλησία είναι συγκλονισμένη από το φοβερό τροχαίο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αυτό είναι το χειρότερο τροχαίο που σημειώνεται στην Ισπανία από τον Ιούλιο του 2013, όταν εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του σε εθνική οδό της κεντρικής Ισπανίας. Το 2008, είχαν επίσης σκοτωθεί 9 Φινλανδοί τουρίστες στο Νότο.