ΚΟΣΜΟΣ

Υπέκυψε στα τραύματά της η Βουλγάρα που αυτοπυρπολήθηκε

Υπέκυψε στα τραύματά της η Βουλγάρα που αυτοπυρπολήθηκε

Στα σοβαρά τραύματά της υπέκυψε η νεαρή μητέρα που είχε αυτοπυρποληθεί μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στη Σόφια.

Η 38χρονη Λίντια Πέτροβα, άνεργη φωτογράφος, διαζευγμένη και μητέρα ενός παιδιού, είχε εισαχθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο στις 3 Νοεμβρίου, με τα εγκαύματα να καλύπτουν το 90% του σώματός της.

Λίγο νωρίτερα είχε λουστεί με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε, σε μια κίνηση απελπισίας, καθώς, σύμφωνα με την οικογένειά της, ανησυχούσε για το μέλλον του παιδιού της.

Υπενθυμίζεται πως μία ημέρα αργότερα, στην πόλη Σαντάνσκι της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας, αυτοπυρπολήθηκε και ένας 48χρονος στην αυλή εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Φεβρουάριο του 2013 έως και τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, οκτώ άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε ένα «κύμα» αυτοπυρπολήσεων στη Βουλγαρία, εν μέσω ενός κλίματος φτώχειας, απογοήτευσης και διαφθοράς.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, στη Βουλγαρία, την πλέον φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (όπου ο μέσος μηνιαίος μισθός διαμορφώνεται στα 400 ευρώ και η μέση μηνιαία σύνταξη στα 100 ευρώ), το 48% των κατοίκων απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό…

Σχετικές ειδήσεις