ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Αστυνομικοί έψαχαν αριστερούς φοιτητές!

Ιαπωνία: Αστυνομικοί έψαχαν αριστερούς φοιτητές!

Έρευνες σε κοιτώνα φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Κιότο διεξήγαγαν την Πέμπτη (13/11) οι ιαπωνικές αστυνομικές δυνάμεις, με στόχο τον εντοπισμό φοιτητών που πρόσκεινται στην άκρα Αριστερά.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα απεικονίζονται αστυνομικοί σε παράταξη, με κράνη και ασπίδες, να επεμβαίνουν, με την υποστήριξη αστυνομικών με πολιτικά, και ενώ ακούγονταν οι οργισμένες φωνές των φοιτητών.

Η μητροπολιτική αστυνομία του Τόκιο διεξήγαγε αυτή την επιχείρηση προκειμένου να «προληφθεί κάθε διατάραξη της τάξης» σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Jiji, έπειτα από τη σύλληψη νωρίτερα αυτόν το μήνα 3 εξτρεμιστών φοιτητών, δύο εκ των οποίων διέμεναν στην φοιτητική εστία του πανεπιστημίου του Κιότο.

Οι φοιτητές αυτοί θεωρούνται ύποπτοι ότι παρακώλυσαν αστυνομικούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και ότι επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών στο περιθώριο μιας συγκέντρωσης στο Τόκιο τη 2α Νοεμβρίου.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να δώσει λεπτομέρειες για αυτή την επιχείρηση.

Οι φοιτητικός εξτρεμισμός στην Ιαπωνία καλλιεργήθηκε τις δεκαετίες του 1960 και το 1970, όταν ακτιβιστές διαδήλωναν εναντίον της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Ιαπωνίας και ΗΠΑ, του πολέμου στο Βιετνάμ και της οικοδόμησης του διεθνούς αεροδρομίου Ναρίτα, κοντά στο Τόκιο.

Σχετικές ειδήσεις