ΚΟΣΜΟΣ

ΙΚ: Μαχητής μας και Ολλανδός ο βομβιστής της Βαγδάτης

ΙΚ: Μαχητής μας και Ολλανδός ο βομβιστής της Βαγδάτης

Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και Ολλανδός υπήκοος ήταν ο δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στη Βαγδάτη, που διαπράχθηκε την Τετάρτη (12/11).

«Ο Αμπού Αμπντάλα αλ Χολάντι πραγματοποίησε την επίθεση πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η ισλαμιστική οργάνωση.

Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ δήλωσαν χθες ότι πριν από την επίθεση του βομβιστή-καμικάζι είχε εκραγεί ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο και διευκρίνισαν ότι από τις δύο επιθέσεις στην κεντρική Βαγδάτη σκοτώθηκαν συνολικά 11 πρόσωπα και τραυματίστηκαν άλλα 23.

Συλλήψεις Γάλλων ισλαμιστών στο Μαρόκο

Την ίδια ώρα στο Μαρόκο, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η αστυνομία συνέλαβε 4 Γάλλους που φέρονται να συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στο Μαρακές και στην πόλη Λααγιούν στη Δυτική Σαχάρα.

«Βάσει πληροφοριών που έλαβε από τις μυστικές υπηρεσίες... η αστυνομία συνέλαβε 4 Γάλλους ισλαμιστές, 2 εκ των οποίων έχουν καταγωγή από την Πολωνία και 2 από τη Ρουάντα, στις πόλεις Λααγιούν και Μαρακές, και θεωρούνται ύποπτοι ότι διατηρούν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις», επισήμανε το υπουργείο σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Ένας εκ των συλληφθέντων έχει ενστερνιστεί την ιδεολογία των εξτρεμιστών και έχει πραγματοποιήσει ύποπτα ταξίδια στην Αίγυπτο και την Υεμένη, ενώ ένας άλλος είχε συγκεντρώσει επιχειρησιακές πληροφορίες σχετικά με δημόσιους χώρους στο Μαρόκο προστίθεται στην ανακοίνωση χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Αξιωματούχοι στο Μαρόκο υπολογίζουν ότι 2.000 υπήκοοι της χώρας πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία. Η κυβέρνηση καταρτίζει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα ποινικοποιήσει την ένταξη σε εξτρεμιστικές οργανώσεις ή την εκπαίδευση προσώπων σε εμπόλεμες ζώνες.

Σχετικές ειδήσεις