ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Στις ΗΠΑ ο γιατρός που προσβλήθηκε από τον ιό

Έμπολα: Στις ΗΠΑ ο γιατρός που προσβλήθηκε από τον ιό

Σε νοσοκομείο της Νεμπράσκα των ΗΠΑ πρόκειται να μεταφερθεί αεροπορικώς για θεραπεία ένας χειρούργος ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, μετέδωσε σήμερα (14/11/2014) το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Ο άνδρας θα μεταφερθεί στο Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου της Νεμπράσκα. Όπως έγινε γνωστό, ο χειρούργος έχει γεννηθεί στη Σιέρα Λεόνε αλλά είναι κάτοικος των ΗΠΑ.

Υπάλληλοι του πανεπιστημίου αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν αυτή την είδηση, ωστόσο σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ιατρικό Κέντρο αναφέρεται ότι αξιολογείται η κατάσταση ενός ασθενούς που προσβλήθηκε από τον ιό στη Σιέρα Λεόνε και πιθανόν μεταφερθεί για θεραπεία στο νοσοκομείο.

«Θα αξιολογηθεί (ο ασθενής) από το ιατρικό προσωπικό κατά την άφιξή τους στη Σιέρα Λεόνε», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Τα μέλη του προσωπικού θα καθορίσουν εάν η κατάσταση της υγείας του ασθενούς είναι σταθερή για τη μεταφορά του. Εάν κριθεί πως είναι, θα φτάσει στην Όμαχα το απόγευμα του Σαββάτου».

Σε άλλη ξεχωριστή ανακοίνωσή του το Ιατρικό Κέντρο αναφέρει ότι το προσωπικό του νοσοκομείου βρίσκεται από τον Αύγουστο σε «κατάσταση ετοιμότητας» για τη θεραπεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον Έμπολα.

Σχετικές ειδήσεις