ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Τηλεφώνησε σε τραγουδιστή για να πει... συγνώμη!

Μέρκελ: Τηλεφώνησε σε τραγουδιστή για να πει... συγνώμη!

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ξάφνιασε έναν Γερμανό τραγουδιστή της ροκ ονόματι Καμπίνο όταν του τηλεφώνησε για να του ζητήσει συγγνώμη επειδή το συντηρητικό της κόμμα, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU), χρησιμοποίησε ένα δημοφιλές ροκ τραγούδι του με τίτλο "Tage wie diese" στο πάρτυ που έκανε για την επανεκλογή του το 2013.

Σε αποσπάσματα της αυτοβιογραφίας του, τα οποία δημοσιεύει σήμερα (16/11) το περιοδικό Der Spiegel, ο τραγουδιστής του γερμανικού ροκ-πανκ συγκροτήματος Die Toten Hosen αναφέρει ότι στο παρελθόν είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι πολιτικά κόμματα χρησιμοποιούν παραποιημένο το τραγούδι του στις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν τον ενοχλεί ο κόσμος να το τραγουδάει σε εορταστικές εκδηλώσεις.

"Αγαπητέ κύριε Καμπίνο, σας κάλεσα επειδή το βράδυ των εκλογών διαλύσαμε το τραγούδι σας. Μην ανησυχείτε: δεν πρόκειται να είναι ο επόμενος ύμνος της CDU. Αλλά είναι ένα πολύ όμορφο τραγούδι αυτό που έχετε γράψει. Σταματήσαμε να παίζουμε το τραγούδι σας στις προεκλογικές μας συγκεντρώσεις έπειτα από τα παράπονα που εκφράσατε. Αλλά είπατε ακόμη ότι, σε γενικές γραμμές, δεν σας ενοχλεί να παίζεται το τραγούδι σε εορτασμούς", είπε στο τηλέφωνο η Μέρκελ στον Καμπίνο, το αληθινό όνομα του οποίου είναι Αντρέας Φρέγκε, τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές.

Η καγκελάριος πρόσθεσε ότι είχε παρατηρήσει πως οι φίλοι του Καμπίνο στο Facebook ήταν πολύ ενοχλημένοι επειδή η CDU έπαιζε το τραγούδι του στα επικίνια, που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση.

Ο Καμπίνο δήλωσε ξαφνιασμένος που του τηλεφώνησε η Μέρκελ. "Ήταν ένας συνδυασμός έκπληξης και τρόμου. Τρόμος επειδή δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει από το να μου τηλεφωνήσει. Αλλά με συγκίνησε επίσης ότι μου εξήγησε όλα αυτά με τόσο χαλαρό και χιουμοριστικό τρόπο", είπε ο ίδιος.

Σχετικές ειδήσεις