ΚΟΣΜΟΣ

Διαδοχικές επιθέσεις κατά του ΙΚ από την αεροπορία των ΗΠΑ

Διαδοχικές επιθέσεις κατά του ΙΚ από την αεροπορία των ΗΠΑ

Έντεκα αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και είκοσι στο Ιράκ, έχουν εξαπολύσει από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα (17/11) οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις.

Οι εννέα από τις επιδρομές που διεξήχθησαν στη Συρία έγιναν σε τοποθεσίες κοντά στην πόλη Κομπάνι, σε μικρή απόσταση από τα τουρκικά σύνορα και κατέστρεψαν 7 θέσεις του Ισλαμικού Κράτους, 4 σημεία συγκέντρωσης μαχητών και εξοπλισμού, ενώ έπληξαν επίσης μια μονάδα του ΙΚ, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι υπόλοιπες δύο επιδρομές κατέστρεψαν έναν χώρο συγκέντρωσης και αποθήκευσης αργού πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους και ένα άρμα μάχης.

Στο Ιράκ, οι περισσότερες επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξήχθησαν κυρίως στο δυτικό και βόρειο τμήμα της χώρας: 5 κοντά στο Μπάιτζι, 4 κοντά στη Ρούτμπα, 3 λίγο έξω από το Κιρκούκ και 3 κοντά στη Μοσούλη και το στρατηγικής σημασίας φράγμα στην περιοχή.

Κατά τις επιδρομές στο Ιράκ καταστράφηκαν 9 φορτηγά, δύο εκσκαφείς και δύο εκσκαφείς, ενώ επλήγησαν μονάδες του ΙΚ και θέσεις μάχης.

Σχετικές ειδήσεις