ΚΟΣΜΟΣ

Στα σχολεία η θεωρία Ερντογάν για την ανακάλυψη των ΗΠΑ!

Στα σχολεία η θεωρία Ερντογάν για την ανακάλυψη των ΗΠΑ!

Με πείσμα και πάθος υπερασπίστηκε τη θεωρία του σχετικά με την ανακάλυψη της αμερικανικής ηπείρου από μουσουλμάνους το 12ο αιώνα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας, παρά τις επικρίσεις που έχουν ήδη εκφράσει ορισμένοι μουσουλμάνοι, ότι θα εισαγάγει μάλιστα τη διδασκαλία της θεωρίας αυτής στα σχολεία!

«Σχετικά με αυτό το ζήτημα μία μεγάλη ευθύνη έχει επωμιστεί ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Άγκυρα.

«Εάν η ιστορία των επιστημών είχε γραφτεί με αντικειμενικότητα, θα έδειχνε ότι η συμβολή των μουσουλμάνων γεωγράφων στην επιστήμη είναι πολύ πιο σημαντική απ’ όσο γνωρίζαμε», προσέθεσε ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (15/11), ο Τούρκος πρόεδρος είχε πυροδοτήσει μία αντιπαράθεση υποστηρίζοντας, με μεγάλη βεβαιότητα, ότι η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο δύο αιώνες αργότερα.

«Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και το Ισλάμ χρονολογούνται από το 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος», είχε διαβεβαιώσει ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του που είχε μεταδοθεί από την τηλεόραση.

Απορρίπτοντας τις επικρίσεις που εξέφρασαν ορισμένοι μουσουλμάνοι έπειτα από τις δηλώσεις του, ο Ερντογάν συνέχισε σήμερα να υπερασπίζεται τη θεωρία αυτή, τονίζοντας ότι «πολύ αξιοσέβαστοι επιστήμονες στη Τουρκία και σε ολόκληρο τον κόσμο» την υποστηρίζουν επίσης.

Παράλληλα, επέκρινε τους μουσουλμάνους αυτούς ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους.

«Ορισμένοι νέοι στη χώρα μας άρχισαν να αμφισβητούν τη (θεωρία) αυτή χωρίς να έχουν διεξάγει οποιαδήποτε έρευνα ή να έχουν προσέξει τις συζητήσεις. Και όχι μόνο νέοι, αλλά επίσης και ηλικιωμένοι άρχισαν να αμφισβητούν αυτήν την θέση», τόνισε ο πρόεδρος.

«Είναι επειδή συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ένας μουσουλμάνος δεν θα μπορούσε να το επιτύχει αυτό... Δεν πιστεύουν ότι οι πρόγονοί τους μετέφεραν πλοία από ξηράς προς τον Κεράτιο Κόλπο», προσέθεσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 από το σουλτάνο Μωάμεθ Β΄.

Σχετικές ειδήσεις