ΚΟΣΜΟΣ

Με γλυκά και πυροτεχνήματα πανηγύρισαν το μακελειό στη Γάζα!

Με γλυκά και πυροτεχνήματα πανηγύρισαν το μακελειό στη Γάζα!

Με προσευχές, γλυκά και πυροτεχνήματα γιόρτασαν στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη τη σφαγή στη συναγωγή της Δυτικής Ιερουσαλήμ - Ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στις συναγωγές οι αρχές της Νέας Υόρκης

Μόλις έγινε μάλιστα γνωστή η τρομοκρατική επίθεση των δύο ξαδελφιών, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις πιστούς, τρεις αμερικανικής και ενός βρετανικής καταγωγής, οι συγγενείς των δύο ανδρών τούς ανακηρύξουν «μάρτυρες» και «ήρωες»!

Σύμφωνα με το Ynetnews, οι οικογένειες των δύο δραστών που έπεσαν επίσης νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας, μοίραζαν γλυκά στους γείτονές τους για να γιορτάσουν την αποτρόπαια πράξη τους!

«Αυτό συνέβη εξαιτίας των πιέσεων της ισραηλινής κυβέρνησης. Εξαιτίας της κατοχής του παλαιστινιακού λαού στην Ιερουσαλήμ και όσων κάνουν βλάπτοντας το ιερό τέμενος Αλ Ακσά. Αυτή η πράξη είναι δίκαιη για όποιον θαρραλέο συνδέεται με το λαό του και το Ισλάμ», δήλωσε ο Αμπού Τζαμάλ, ξάδερφος των τρομοκρατών, προσθέτοντας:

«Ενημερωθήκαμε όπως συνήθως και βροντοφωνάξαμε από χαρά. Ο κόσμος μοίραζε γλυκά στους καλεσμένους που ήρθαν να μας επισκεφθούν και ήταν χαρούμενοι για τους μάρτυρες. Δεν το περιμέναμε. Ένας τους ήταν παντρεμένος με τρία παιδιά. Δόξα στον Αλλάχ. Κάθε άνθρωπος που πεθαίνει σαν μάρτυρας είναι σπουδαίο πράγμα».

Την ίδια ώρα, σε τζαμιά στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας ακούστηκαν προσευχές, ενώ στις περιοχές εκτοξεύθηκαν και πυροτεχνήματα.

gaza2

Στο μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας στις συναγωγές και άλλες σημαντικές τοποθεσίες, μετά την αιματηρή επίθεση, ενισχύουν οι Αρχές της Νέας Υόρκης.

«Η αστυνομία της Νέας Υόρκης είναι σε στενή επικοινωνία με το (...) Ισραήλ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, προσθέτοντας:

«Έχουμε αυξήσει την αστυνομική παρουσία στις συναγωγές (...) και ζητούμε από τους Νεοϋορκέζους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να ενημερώνουν αμέσως τις αρχές για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν παρέλειψε να καταδικάσει την επίθεση που διέπραξαν οι δύο Παλαιστίνιοι στη συναγωγή της Δυτικής Ιερουσαλήμ από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις Ισραηλινοί (ανάμεσά τους και 3 με αμερικανική υπηκοότητα), καλώντας παράλληλα Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ηγέτες να αποκλιμακώσουν την ένταση και να επιζητήσουν την ειρήνη.

«Καταδικάζω έντονα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον πιστών σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ», ανέφερε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του. «Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιες ενέργειες εναντίον αθώων πολιτών», πρόσθεσε.

«Αυτή την ευαίσθητη περίοδο στην Ιερουσαλήμ είναι ακόμα πιο σημαντικό για τους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ηγέτες, αλλά και για τους απλούς πολίτες να συνεργαστούν από κοινού για να αποκλιμακωθεί η ένταση, να απορρίψουν τη βία και να αναζητήσουν το δρόμο που οδηγεί στην ειρήνη», κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σχετικές ειδήσεις