Διεθνή συνεργασία για την αντιμετώπιση του ΙΚ ζητά ο Άσαντ

Newsbomb

Τη διαδρομή που κατά τη γνώμη του πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να έρθει η οριστική νίκη επί της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους, κοινοποίησε με δηλώσεις του ο Μπασάρ αλ Άσαντ, τονίζοντας ότι απαιτείται «πραγματική και ειλικρινής συνεργασία».

«Η περιοχή βιώνει μια περίοδο αποφασιστικής σημασίας», δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους του κόμματος Μπάαθ, το οποίο κυβερνά τη Συρία εδώ και μισό αιώνα.

«Η υποστήριξη χωρών φίλων του συριακού λαού, η συνειδητοποίηση από άλλες διεθνείς πλευρές του κινδύνου που αποτελεί η τρομοκρατία για την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα και μια πραγματική και ειλικρινής διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση της μάστιγας αυτής θα είναι αποφασιστικά», πρόσθεσε ο Άσαντ.

Στη γλώσσα της συριακής κυβέρνησης χώρες «φίλες» είναι οι σύμμαχοί της και κυρίως η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις, με επικεφαλής το ΙΚ, δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά, αλλά από τις λανθασμένες και επιθετικές πολιτικές αυτών που εξαπέλυσαν πόλεμο εναντίον της Συρίας», υπογράμμισε ο Σύρος πρόεδρος.

Ο Άσαντ αναφερόταν στις χώρες που υποστηρίζουν την εξόριστη συριακή αντιπολίτευση, αλλά και τους εξεγερμένους, κυρίως τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Κατάρ.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved