ΚΟΣΜΟΣ

Νέο μακελειό στην Ονδούρα: Έσφαξαν οικογένεια

Νέο μακελειό στην Ονδούρα: Έσφαξαν οικογένεια

Σφαγιασμένα, μέσα στο σπίτι τους στη Λα Λίμα της βόρειας Ονδούρας, βρέθηκαν πέντε μέλη μιας οικογένειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Prensa, τα θύματα είναι μια μητέρα 47 ετών, οι τρεις κόρες της, 16 ως 23 ετών, και η 9χρονη εγγονή της, ενώ ένα ακόμη κορίτσι 11 ετών βρέθηκε τραυματισμένο.

Ο πατέρας ανακάλυψε το λουτρό αίματος όταν επέστρεψε από τη δουλειά του, ανέφερε η εφημερίδα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το μακελειό αυτό σημειώθηκε μερικές ημέρες αφότου ανακαλύφθηκαν δολοφονημένες και θαμμένες η 19χρονη Μις Ονδούρα Μαρία Χοσέ Αλβαράδο Μουνιός και η μεγαλύτερη αδελφή της Σοφία Τρινιδάδ.

«Το αγόρι της Σοφίας Τρινιδάδ είναι ο βασικός ύποπτος για την απαγωγή και τη δολοφονία των δύο γυναικών», δήλωσε αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας πως συνελήφθη, μαζί με ένα ακόμη πρόσωπο που κατηγορείται για συνέργεια, την περασμένη Τρίτη.

Η Ονδούρα, με 90,4 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους το 2012, θεωρείται η πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου, εξαιρουμένων των εμπόλεμων ζωνών, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και του εγκλήματος (UNODC).

Μέσα σε μια επταετία μάλιστα – βάσει των στοιχείων από το Παρατηρητήριο Βίας του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Ονδούρας - ο αριθμός των γυναικών που έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυξήθηκε κατά 263%...

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων