ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Γραμμή βοήθειας κατά των τζιχαντιστών

Αυστρία: Γραμμή βοήθειας κατά των τζιχαντιστών

Τηλεφωνική γραμμή που θα προορίζεται για πρόσωπα τα οποία έχουν αντιμετωπίσει περιστατικά ενδεχόμενης ριζοσπαστικοποίησης στο περιβάλλον τους, εγκαινιάζει η αυστριακή κυβέρνηση, σε μια περίοδο που στη χώρα καταγράφεται αύξηση στον αριθμό των υποψηφίων τζιχαντιστών.

Η δωρεάν γραμμή αυτή παρέχει υπηρεσίες σε 5 γλώσσες (γερμανικά, τούρκικα, αγγλικά, αραβικά και περσικά) και απευθύνεται σε οικογένειες, συγγενείς, συναδέλφους και εκπαιδευτικούς.

«Σε γενικές γραμμές είναι το περιβάλλον που παρατηρεί πρώτο τις αλλαγές στη συμπεριφορά ενός προσώπου και τον τρόπο με τον οποίο γυρίζει την πλάτη στο περιβάλλον του και στο παρελθόν του προκειμένου να στραφεί σε έναν εξτρεμιστικό χώρο» δήλωσε η υπουργός Νεότητας, Ζοφί Καρμάσιν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η υπηρεσία αυτή, η οποία εξασφαλίζει την ανωνυμία των χρηστών και στοχεύει στην πρόληψη, θα μπορούσε να οδηγήσει και στην προειδοποίηση των Αρχών σε περίπτωση άμεσου κινδύνου, διευκρίνισε η υπουργός.

Η Αυστρία αναζητά τρόπους προκειμένου να ενισχύσει τα μέσα που διαθέτει εναντίον της ισλαμιστικής προπαγάνδας την ώρα που σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, τουλάχιστον 142 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 12 γυναικών και πολλών ανηλίκων, έχουν φύγει από την Αυστρία για να πάνε να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ.

Την Παρασκευή, οι Αρχές συνέλαβαν 16 πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα ότι στρατολογούσαν νεαρούς υποψηφίους τζιχαντιστές, κατά τη διάρκεια μιας ευρείας επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν 900 αστυνομικοί στη Βιέννη, το Γκρατς (νότια) και το Λιντς (βόρεια).

Σχετικές ειδήσεις