ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Απαγόρευση σε νεαρούς οδηγούς να οδηγούν ξημερώματα!

Σερβία: Απαγόρευση σε νεαρούς οδηγούς να οδηγούν ξημερώματα!

Να απαγορευθεί σε νεαρούς οδηγούς έως 21 ετών, να οδηγούν από τα μεσάνυχτα έως τις έξι το πρωί, αναμένεται να ζητήσει ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς!

Η αναγγελία αυστηρής τροποποίησης του ισχύοντος νόμου για την οδική ασφάλεια ακολούθησε δύο σοβαρά δυστυχήματα που σημειώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες σε δρόμους της Σερβίας, στα οποία έχασαν τη ζωή τους έξι νέοι άνθρωποι, ηλικίας 16 έως 25 ετών, οι οποίοι επέστρεφαν από νυχτερινή διασκέδαση.

Συγκεκριμένα, αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν έξι νεαροί έπεσε στο Δούναβη, στοιχίζοντας τη ζωή σε τρία άτομα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει εκστρατεία για την εισαγωγή αυστηρότερων διατάξεων στο νόμο περί ασφάλειας στην οδική κυκλοφορία. Επίσης, το Σαββατοκύριακο, στην πόλη Μπέγκετς, στη Βοϊβοντίνα, τρεις νέοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μάλιστα ότι ο μεγαλύτερος αριθμός τροχαίων δυστυχημάτων, στα οποία εμπλέκονται νεαρής ηλικίας άτομα συμβαίνει νωρίς το πρωί, στις πέντε με έξι τα ξημερώματα κι αυτό, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ώθησε τον υπουργό Εσωτερικών να προτείνει αλλαγή της νομοθεσίας.

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Στεφάνοβιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug...

Σχετικές ειδήσεις