Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε στη σκηνή διάσημος Ιταλός τραγουδιστής!

Newsbomb

Σοκαρισμένη είναι η παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή από το θάνατο του Ιταλού τραγουδιστή Pino Mango, το βράδυ της Κυριακής (7/12), πάνω στη σκηνή.

Ο ερμηνευτής του Mediterraneo, αφού ζήτησε συγγνώμη από το κοινό του στην περιφέρεια Μπαζιλικάτα της Κάτω Ιταλίας, σταμάτησε να τραγουδά, ενώ λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή, «προδομένος» από την καρδιά του. Ήταν εξήντα ετών και πρόσφατα είχε γιορτάσει τριάντα χρόνια καλλιτεχνιών επιτυχιών…

Στα πιο γνωστά του τραγούδια συγκαταλέγεται το Bella d'Estate (τους στίχους του οποίου είχε γράψει με τον Λούτσιο Ντάλλα), το Sirtaki, του 1990 (από τον ομώνυμο δίσκο), αλλά και τα κομμάτια Oro, Bella d' Estate, Nella mia città, Lei verrà.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η «δική» μας Ελευθερία Αρβανιτάκη διασκεύασε το τραγούδι του, Come Μοnna Lisa, μετονομάζοντάς το σε «Μην ορκίζεσαι».

Την ίδια ώρα, χιλιάδες θαυμαστές του Ιταλού τραγουδιστή εκφράζουν τη θλίψη τους, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ιδιαίτερες αναφορές στην «μεσογειακή ψυχή» του Pino Mango, αλλά και στη μεγάλη αδυναμία του στη ζωή και τους ανθρώπους της Νότιας Ιταλίας, απ΄ όπου και καταγόταν.

Στη μακρά και αξιόλογη καριέρα του, ο Mango έγραψε και στίχους για τραγούδια των Aντρέα Μποτσέλλι, Μια Μαρτίνι και Πάττι Πράβο…