ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Επιπλέον 1.500 στρατιώτες αναπτύσσει ο συνασπισμός

Ιράκ: Επιπλέον 1.500 στρατιώτες αναπτύσσει ο συνασπισμός

Έτοιμες να αναπτύξουν 1.500 επιπλέον στρατιώτες στο Ιράκ εμφανίζονται οι χώρες μέλη του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τη Βαγδάτη στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών.

Ο Αμερικανός υποστράτηγος Τζέιμς Τέρι, ο οποίος συντονίζει τις επιχειρήσεις του συνασπισμού, δήλωσε ότι τα κράτη μέλη του δεσμεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα (2η-3η Δεκεμβρίου) να στείλουν σχεδόν 1.500 άνδρες για να εκπαιδεύσουν και να συνδράμουν τις ιρακινές δυνάμεις, πέραν των Αμερικανών στρατιωτικών συμβούλων που βρίσκονται ήδη επί του πεδίου ή πρόκειται να αναπτυχθούν στο Ιράκ.

Ο Τέρι έκανε τις δηλώσεις αυτές στο Κουβέιτ, όπου ταξίδεψε συνοδεύοντας τον υπουργό Αμύνης των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υποστράτηγος Τέρι, μαζί με τους – έως και 3.100 – Αμερικανούς στρατιώτες που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει δώσει εντολή να αναπτυχθούν στο Ιράκ, η συνολική χερσαία δύναμη του συνασπισμού στην ιρακινή επικράτεια θα φθάσει τους 4.500-4.600 άνδρες.

Ο υποστράτηγος Τέρι απέφυγε να διευκρινίσει ποιες χώρες θα συμμετάσχουν στην ανάπτυξη των επιπλέον στρατιωτών, σημείωσε πάντως ότι η δύναμη αυτή θα αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο τμήμα του διεθνούς συνασπισμού ο οποίος, όσον αφορά τη συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, πλέον αποτελείται από σχεδόν 40 χώρες.

«Νομίζω ότι πλέον τα πάμε αρκετά καλά σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη στρατιωτών επί του πεδίου», σημείωσε ο Τέρι, μιλώντας σε δημοσιογράφους που συνόδευσαν τον Χέιγκελ στο Κουβέιτ.

Σχετικές ειδήσεις