Ουκρανία: Τρεις νεκροί παρά την εκεχειρία

Newsbomb

Τρεις ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν μέσα σε 24 ώρες σε επιθέσεις φιλορώσων αυτονομιστών, οι πρώτες απώλειες από την έναρξη της νέας εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα (11/12/2014) ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

"Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος Άντρι Λισένκο ενώ η κατάπαυση του πυρός που εφαρμόστηκε την Τρίτη τηρούνταν ως τότε σε γενικές γραμμές από τον ουκρανικό στρατό και τους φιλορώσους αντάρτες, όπως είχε ανακοινωθεί από το Κίεβο, το οποίο είχε πάντως επισημάνει πως ο αριθμός των πυρών στην ανατολική Ουκρανία αυξήθηκε.

"Μέσα σε 24 ώρες, οι τρομοκράτες παραβίασαν 'το καθεστώς ηρεμίας' 22 φορές", έναντι των 14 παραβιάσεων που είχαν ανακοινωθεί την προηγουμένη, είχε καταγγείλει το γραφείο Τύπου των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγει το Κίεβο στην ανατολική Ουκρανία.

Πάντως το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε επικαλούμενο σημερινή δήλωση ενός αυτονομιστή ηγέτη πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν αρχίσει να αποσύρουν πυροβολικό από θέσεις στο νότιο τμήμα της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

"Η πολιτοφυλακή έχει αρχίσει να αποσύρει μονάδες πυροβολικού διαμετρήματος μεγαλύτερου των 100 χιλιοστών στο νότο της δημοκρατίας", δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν, αντιπρόεδρος του "λαϊκού συμβουλίου" των αυτονομιστών.

Στο Ντονέτσκ, προπύργιο των ανταρτών, "η νύκτα πέρασε χωρίς μαζικούς βομβαρδισμούς", ανακοινώθηκε από τη δημαρχία.

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε πάντως το πρωί πυρά πυροβολικού προερχόμενα από τη συνοικία του αεροδρομίου, το οποίο οι εμπόλεμοι διεκδικούν εδώ και μήνες.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved