ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: «Μανιακή η επιθυμία τιμωρίας της Μόσχας»

Λαβρόφ: «Μανιακή η επιθυμία τιμωρίας της Μόσχας»

«Εχθρική κίνηση» κατά της Ρωσίας χαρακτήρισε ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών την έγκριση νόμου, από το αμερικανικό Κογκρέσο, που θα δίνει το πράσινο φως για πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι στη Ρώμη, ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Interfax: "Αυτή η κίνηση των ΗΠΑ είναι, ασφαλώς, εχθρική. Όπως και μανιακή είναι η επιθυμία να τιμωρηθεί η Ρωσία για όλα της τα αδικήματα, πιθανά και φανταστικά".

Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας – Ουάσιγκτον βρίσκονται σε οριακό σημείο, μετά την ομόφωνη υπερψήφιση του Σαββάτου από το Κογκρέσο, του "Νόμου για την Υποστήριξη της Ελευθερίας της Ουκρανίας".

Το κείμενο αυτό, που ανοίγει το δρόμο για την επιβολή νέων κυρώσεων των ΗΠΑ εις βάρος της Ρωσίας και την προμήθεια όπλων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, πρέπει επιπλέον να εγκριθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, που έχει τη δυνατότητα ωστόσο να ασκήσει βέτο.

Η Ρωσία απείλησε σήμερα να λάβει αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ εάν το κείμενο εγκριθεί.

Προς το παρόν ο Λευκός Οίκος δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του προέδρου των ΗΠΑ, αν και ο Μπαράκ Ομπάμα πρόσφατα χαρακτήρισε "αντιπαραγωγική" την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων των ΗΠΑ χωρίς να το έχει συμφωνήσει πρώτα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικές ειδήσεις