ΚΟΣΜΟΣ

Η νέα θανατηφόρα ασθένεια που τρομοκρατεί τις ΗΠΑ!

Η νέα θανατηφόρα ασθένεια που τρομοκρατεί τις ΗΠΑ!

Μια νέα θανατηφόρα ασθένεια, που πιστεύεται ότι «κρύβεται» πίσω από το μυστηριώδη θάνατο ενός αγρότη, ανακάλυψαν επιστήμονες στην Αμερική.

Ο 68χρονος John Seested μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κάνσας τον περασμένο Ιούνιο, με συμπτώματα που «πρόδιδαν» κροτωνογενές νόσημα (tick-borne disease η οποία μεταδίδεται μέσω αραχνοειδών παράσιτων), ωστόσο όλες οι εξετάσεις που έκανε για τις γνωστές ασθένειες βγήκαν αρνητικές.

Λίγο καιρό μετά άφησε την τελευταία του πνοή λόγω «ανεξήγητης» πολυοργανικής ανεπάρκειας…

Πήρε μάλιστα αρκετούς μήνες στους ερευνητές του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για να διαπιστώσουν ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε έναν πρωτοεμφανιζόμενο ιό που αδυνατούσαν μέχρι τότε να προσδιορίσουν. Τον βάφτισαν «ιό του Μπέρμπον» (από την κομητεία όπου ζούσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νέων του Hereford και μέλος της εθελοντικής οργάνωσης Stanley Buccaneers 4-H Club), προσπαθώντας πλέον να βρουν τρόπο/εμβόλιο για την καταπολέμησή του, αφού κατέληξαν ότι ο άτυχος Αμερικανός μολύνθηκε από τσιμπούρια, όπως άλλωστε μεταδίδονται και οι περισσότερες κροτωνογενείς ασθένειες…

«Ήταν πολύ απογοητευτικό», ανέφερε ο Dr Dana Hawkinson, ειδικός στις λοιμώξεις γιατρός του νοσοκομείου που μεταφέρθηκε ο Seested, αναφερόμενος στην αποτυχία να διαγνώσουν την ασθένειά του.

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη δουλειά μου, την οποία αγαπώ, όταν δεν μπορούμε να διαγνώσουμε μια αρρώστια. Να μην μπορούμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Πρέπει να βρούμε αντίδοτο γι' αυτήν την ασθένεια, καθώς αρκετά άτομα μπορεί να προσβληθούν», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι ο ασθενής δεν ανταποκρινόταν στη θεραπεία που του παρείχαν, με αποτέλεσμα να πεθάνει λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας των ζωτικών οργάνων του.

Το πιστοποιητικό θανάτου του Seested – σύμφωνα με τη γυναίκα του, Jan – ανέφερε τρεις αιτίες θανάτου, με τελευταία το κροτωνογενές νόσημα…

Σχετικές ειδήσεις