ΚΟΣΜΟΣ

Βάση Αμερικανών στη Χαβάη επισκέφθηκαν οι Ομπάμα

Βάση Αμερικανών στη Χαβάη επισκέφθηκαν οι Ομπάμα

Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι παρευρισκόμενοι στη Βάση του σώματος των Πεζοναυτών στο Κανόε Μπέι της Χαβάης, όταν ο πρόεδρος Ομπάμα αναφέρθηκε στον επίσημο τερματισμό της αποστολής των μάχιμων στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν έπειτα από 13 χρόνια συγκρούσεων.

Χθες, ανήμερα Χριστούγεννα, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στη βάση του στο Κανόε Μπέι της Χαβάης τους ευχαρίστησαν τους Αμερικανούς στρατιώτες, μια εβδομάδα μάλιστα πριν από το τέλος της αποστολής των μάχιμων στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

«Λόγω της εξαιρετικής υπηρεσίας που προσέφεραν οι άνδρες και οι γυναίκες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, οι πολίτες του Αφγανιστάν έχουν μία ευκαιρία να ανοικοδομήσουν την χώρα τους» επεσήμανε ο Ομπάμα.

Η χρονιά αυτή ήταν η φονικότερη στον πόλεμο, όπου τουλάχιστον 4000 Αφγανοί στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Στη διένεξη έχουν χάσει την ζωή τους περισσότεροι από 2000 Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε στο πλήθος των 420 ανθρώπων, περιλαμβανομένων στρατιωτών και μελών των οικογενειών τους, ότι το Αφγανιστάν «δεν θα μετατραπεί ποτέ ξανά σε μία πηγή τρομοκρατικών επιθέσεων».

Σχετικές ειδήσεις