Μόσχα: Οι διώξεις επικριτών του Κρεμλίνου έχουν όνομα

Κατερίνα Τζαβάρα

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στον επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, και τον αδελφό του Όλεγκ από ρωσικό δικαστήριο, δημιουργούν ένα κλίμα και πυροδοτούν αντιδράσεις.

Σε φυλάκιση 3,5 ετών με αναστολή καταδίκασε ρωσικό δικαστήριο τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι κρίνοντάς τον ένοχο για υπεξαίρεση χρημάτων, ενώ την ίδια ποινή φυλάκισης αλλά χωρίς αναστολή επέβαλε στον αδελφό του Όλεγκ.

Κι ενώ το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι χρησιμοποιεί τα δικαστήρια για τη δίωξη των επικριτών του, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι ηγήθηκε των μαζικών διαδηλώσεων κατά του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας τον για διαφθορά.

Ξένα μέσα είχαν χαρακτηρίσει όλη τη διαδικασία, απόπειρα καταστολής των διαφωνούντων.

Οι αδελφοί Ναβάλνι κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν 30 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 427.000 ευρώ) από δύο εταιρείες, περιλαμβανομένης μίας θυγατρικής της γαλλικής εταιρείας φυτικών καλλυντικών Yves Rocher, κατά το διάστημα 2008 και 2012.

Η καταδίκη του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι και του αδελφού του Όλεγκ είναι «ένα νέο πλήγμα στην κοινωνία των πολιτών η οποία ασκεί κριτική στη Ρωσία», κατήγγειλε ο αρμόδιος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων της γερμανικής κυβέρνησης, Κρίστοφ Στρέσερ.

(Πηγές: Reuters, ΑΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved