ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Τουλάχιστον 23 νεκροί σε συγκρούσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας

Ιράκ: Τουλάχιστον 23 νεκροί σε συγκρούσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας

Τουλάχιστον 23 μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σήμερα (06/01/2015) σε δύο επιθέσεις βομβιστών καμικάζι και κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Άλ Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ, σύμφωνα με αξιωματούχους και ένα γιατρό.

Οι δύο βομβιστές καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά σε ένα τέμενος όπου ξεκουράζονταν μαχητές που πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών στον τομέα Αλ Τζούμπα, με αποτέλεσμα τον θάνατο 10 ανθρώπων. Έπειτα ξέσπασαν συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των οποίων 13 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι ιρακινές δυνάμεις στη συνέχεια αποσύρθηκαν από την περιοχή Αλ Τζούμπα, ανέφεραν οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Αυτή η περιοχή βρίσκεται σε απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη Μπαγκντάντι όπου βρίσκεται η αεροπορική βάση Άλ Άσαντ κι όπου έχουν αναπτυχθεί οι Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι.

Η βάση αυτή χρησιμοποιείται κυρίως για την εκπαίδευση των μαχητών των φυλών της Αλ Άνμπαρ, που διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, στο πλευρό του ιρακινού στρατού. «Εδώ και μερικές εβδομάδες» το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύει επιθέσεις με όλμους εναντίον της περιοχής αυτής, ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο υπογραμμίζοντας ότι «σε γενικές γραμμές (οι επιθέσεις αυτές) δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα».

Σχετικές ειδήσεις