ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στον καλλιτέχνη Λαρς Βιλκς

Σουηδία: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στον καλλιτέχνη Λαρς Βιλκς

Αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του Σουηδού καλλιτέχνη Λαρς Βιλκς, ο οποίος το 2007 είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο όταν δημοσιεύθηκαν τα σκίτσα του τα οποία απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι που έχει προκαλέσει τρόμο στην Ευρώπη.

«Ναι, έχουν ενισχύσει τα μέτρα προστασίας μου. Έχουν ληφθεί διάφορα μέτρα» δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Βιλκς χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του Σουηδού καλλιτέχνη ελήφθησαν μετά τη σημερινή επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Ο Σουηδός σκιτσογράφος βρίσκεται υπό τη συνεχή προστασία της σουηδικής αστυνομίας από το 2010, καθώς έχει δεχτεί πολυάριθμες απειλές για τη ζωή του. Στις αρχές του 2014 μια γυναίκα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αυτοαποκαλείτο «Τζιχάντ Τζέιν» καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή διότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Λαρς Βιλκς.

Η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo είναι γνωστή για τις διαμάχες που έχει προκαλέσει κατά καιρούς εξαιτίας των σατιρικών της «επιθέσεων» εναντίον πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών· έχει δημοσιεύσει πολλές φορές γελοιογραφίες του προφήτη Μωάμεθ.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων