ΚΟΣΜΟΣ

Charlie Hebdo: «Είμαστε όλοι Γάλλοι»

Charlie Hebdo: «Είμαστε όλοι Γάλλοι»

Συγκεντρώσεις σε όλη την Ευρώπη πυροδότησε το μακελειό στη Γαλλία, με τους 12 νεκρούς.Στο Λονδίνο, οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν το γαλλικό εθνικό ύμνο, τη στιγμή που εθνικό πένθος κηρύχθηκε για τη Γαλλία για αύριο.

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κήρυξε την Πέμπτη ημέρα εθνικού πένθους. «Το καλύτερο όπλο μας, είναι η ενότητά μας. Τίποτα δε μπορεί να μας διχάσει, τίποτα δε μπορεί να μας χωρίσει» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενός σύντομου διαγγέλματος προς το έθνος που αναμεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για ένα διάστημα 3 ημερών, γνωστοποίησε ο Ολάντ.

Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν απόψε στο Παρίσι και σε πολλές πόλεις της Γαλλίας προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, από την Λωζάνη και τις Βρυξέλλες, εως το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Μαρδίτη, οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να δώσουν ηχηρό «παρών» κατά του φανατισμού και της βίας.

London

«Είμαστε όλοι Γάλλοι» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός που μετέβη στην πρεσβείας της Γαλλίας στη Ρώμη, χαρακτηρίζοντας τη Γαλλία «σύμβολο Ελευθερίας» και πρόσθεσε πως «πιστεύουμε ότι η ελευθερία είναι ο μοναδικός λόγος της ύπαρξης της Ευρώπης και των Ευρωπαίων πολιτών».

Charlie 2

Οι εργαζόμενοι του Γαλλικού πρακτορείου (AFP) τήρησαν ενός λεπτού σιγή, στην αίθουσα σύνταξης, κρατώντας μικρά πλακάτ που έγραφαν: «Je Suis Charlie».

AFP

Τα «ειλικρινή συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων» εξέφρασε η βασίλισσα Ελισάβετ, σε ένα μήνυμα που δημοσιεύθηκε στον λογαριασμό της στο Twitter.

charlie 3

«Ο πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ στέλνουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην επίθεση στο Παρίσι σήμερα το πρωί. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι σε αυτούς που επλήγησαν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις