ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Το Παρίσι σε κατάσταση συναγερμού

Γαλλία: Το Παρίσι σε κατάσταση συναγερμού

Θωρακίζεται το Παρίσι, ενόψει της διαδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή (11/1) , στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων που συντάραξαν τον κόσμο.

Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί ώστε η διαδήλωση αυτή να διεξαχθεί με περισυλλογή, σεβασμό και ασφάλεια, τόνισε ο ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Η διαδήλωση θα είναι απίστευτη. Θα μείνει στην ιστορία... Θα είναι χαρακτηριστικής της αξιοπρέπειας του γαλλικού λαού, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Manuel Valls. Οι τρομοκράτες προσπάθησαν να μας καταστρέψουν. Αύριο θα τους δώσουμε την καλύτερη απάντηση που θα μπορούσαμε.

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να λάβουν μέρος στη κινητοποίηση αυτή που οργανώνεται υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας ενάντια στην τρομοκρατία. Στη διαδήλωση θα μετέχει ο πρόεδρος Φρανουά Ολάντ καθώς και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέηβιντ Κάμερον, η Γερμανίδα καγελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι.

cameron

Το αντιτρομοκρατικό σχέδιο που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στην περιοχή του Παρισιού, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από την Τετάρτη, θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο και τις προσεχείς εβδομάδες ενώ πρόσθετα μέτρα ασφαλείας προβλέπεται να ληφθούν μετά τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Είμαστε, λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα, εκτεθειμένοι σε κινδύνους. Είναι συνεπώς σημαντικό το σχέδιο Vigipirate, το οποίο έχει τεθεί εκ νέου σε πλήρη εφαρμογή για την περιοχή Ιλ-ντε-Φρανς και προβλέπει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στην υπόλοιπη χώρα, να εφαρμοστεί τις επόμενες εβδομάδες, διευκρίνισε ο υπουργός στο τέλος της συνεδρίασης κρίσης που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο.

Οι αρχές ψάχνουν ακόμα

Εν τω μεταξύ, οι γαλλικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της 26χρονης συντρόφου του Amedy Coulibaly, της Hayat Boumedienne. Η γυναίκα διαφεύγει και όπως έχει ανακοινωθεί είναι οπλισμένη και επικίνδυνη.

gallia

Σχετικές ειδήσεις