ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων - Πολλές κι ας είναι σκόρπιες

Γαλλία: Επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων - Πολλές κι ας είναι σκόρπιες

Περισσότερες από 50 επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων καταγράφηκαν στη Γαλλία μετά την επίθεση εναντίον της εφημερίδας Charlie Hebdo, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο εναντίον της Ισλαμοφοβίας του γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM), το οποίο απευθύνει έκκληση στις γαλλικές αρχές να «ενισχύσουν τα μέτρα επιτήρησης» των τεμένων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Αμπνταλά Ζεκρί, ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, έχουν καταμετρηθεί συνολικά 54 τέτοιες ενέργειες: 21 επιθέσεις (πυροβολισμοί, εκτοξεύσεις χειροβομβίδων...) και 33 απειλές (προσβλητικές επιστολές κ.ά.) από το μακελειό στο Charlie Hebdo.

Στον απολογισμό δεν συμπεριλαμβάνεται μάλιστα το Παρίσι και τα προάστιά του, διευκρίνισε ο μουσουλμάνος αξιωματούχος που δηλώνει «σοκαρισμένος» για τα στοιχεία αυτά, τα οποία σηματοδοτούν κάτι το «πρωτοφανές», καθώς καταγράφηκαν μέσα σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας.

«Είμαι συγκλονισμένος από αυτήν την άνοδο της ισλαμοφοβίας, μολονότι λάβαμε μέρος στην πορεία, σε κλίμα ηρεμίας και γαλήνης, όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλο, παρά την ανομοιογένεια των διαδηλωτών, και παρότι έχουμε ξεκάθαρα καταδικάσει την τρομοκρατία» προσέθεσε ο ίδιος.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα επιτήρησης» των χώρων μουσουλμανικής λατρείας, των ιστοτόπων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «εναντίον του μίσους και της εκδίκησης που εκφράζονται σήμερα» υπογράμμισε ο Αμπνταλά Ζεκρί.

«Ακόμα και το Μεγάλο Τέμενος στο Παρίσι, το σύμβολο του Ισλάμ στη Γαλλία, δεν φυλάσσεται επαρκώς» κατήγγειλε ο αξιωματούχος.

Σχετικές ειδήσεις