ΚΟΣΜΟΣ

Βούτσιτς: Η Σερβία έχει σημαντικότερα προβλήματα από τον τύχη του Σέσελι

Βούτσιτς: Η Σερβία έχει σημαντικότερα προβλήματα από τον τύχη του Σέσελι

Δεν περίμενε διαφορετική απόφαση από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκσολαβία, όσον αφορά στην υπόθεση Σέσελι, δηλώνει ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Αναμενόμενη βλέπει ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς την απόφαση που έλαβε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), δηλαδή την παραμονή του κατηγορούμενου για εγκλήματα πολέμου, Βόισλαβ Σέσελι στη Σερβία.

«Εφόσον έλαβαν απόφαση να τον αποφυλακίσουν, γιατί να τον οδηγήσουν πίσω μετά από ένα μήνα; Δεν γνωρίζω ακριβώς την απόφαση, αλλά δεν περίμενα το ICTY να λάβει διαφορετική απόφαση» τόνισε ο Σέρβος πρωθυπουργός.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι δεν θεωρεί πως το ζήτημα της επιστροφής του αρχηγού του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) είναι ιδιαίτερης σημασίας για τη ζωή στη Σερβία.

«Εμείς του ευχόμαστε καλή υγεία, αλλά έχουμε και άλλα προβλήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε.

Το δικαστικό συμβούλιο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) απέρριψε το αίτημα της εισαγγελίας του δικαστηρίου για άρση της απόφασης προσωρινής αποφυλάκισης του Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου σε βάρος των Κροατών και Μουσουλμάνων στην Κροατία και στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και σε βάρος των Κροατών της Βοϊβοντίνας.

Ο Βόισλαβ Σέσελι, στις 12 Νοεμβρίου, αποφυλακίστηκε προσωρινά από τη φυλακή Σεβενίνγκεν για λόγους υγείας. Στη φυλακή παρέμεινε επί 12 χρόνια χωρίς να έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση.