Βρετανία: Η... ελευθερία βλάπτει σοβαρά την εθνική ασφάλεια

Κατερίνα Τζαβάρα

Βρετανία: Η...  ελευθερία βλάπτει σοβαρά την εθνική ασφάλεια

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν επαρκείς δυνατότητες για να προστατεύουν τη χώρα.

Η αποτυχία της Βρετανίας να θεσπίσει έναν νόμο ο οποίος θα υποχρεώνει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να συλλέγουν και να αποθηκεύουν στοιχεία για τις επικοινωνίες μέσω τηλεφωνίας και του Διαδικτύου θέτει σε κίνδυνο ζωές και αποδυναμώνει τις δυνατότητες που έχει η χώρα να προστατεύει τον εαυτό της, υποστήριξε η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι.

«Κάθε ημέρα που περνάει χωρίς πρόταση για έναν νόμο περί των δεδομένων για τις επικοινωνίες, οι δυνατότητες τις οποίες έχουν οι άνθρωποι που φροντίζουν να είμαστε ασφαλείς, ελαττώνονται, και... περισσότεροι κινδυνεύουν και ναι, εγκλήματα θα μείνουν ατιμώρητα και ζωές αθώων θα απειληθούν», τόνισε η Μέι μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η Μέι, στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ανάγκη επειγόντως τις επιπρόσθετες δυνατότητες, αλλά οι κομματικές πολιτικές διαφωνίες εμποδίζουν την κύρωση ενός νόμου για να επιλυθεί το ζήτημα. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, το κόμμα το οποίο αποτελεί τον μικρότερο εταίρο στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Τόρις, αντιτίθενται στην προώθηση ενός τέτοιου σχεδίου νόμου, καθώς επιχειρηματολογούν πως θα παραβιαζόταν το δικαίωμα των πολιτών στην ιδιωτική ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved