ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Επτά νεκροί από επιθέσεις τζιχαντιστών

Ιράκ: Επτά νεκροί από επιθέσεις τζιχαντιστών

Επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο δημοσιογράφοι, έπεσαν νεκροί σήμερα από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Μουκνταντίγια, 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης.

Ο δημοσιογράφος Άλι αλ Ανσάρι και ένας δημοσιογράφος του δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Γαντίρ σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον διευθυντή του τηλεοπτικού δικτύου αυτού, τον Καρίμ Φάντχελ.

Δύο από τους συναδέλφους τους, ο Μουστάφα Χαμίντ και ο Κουσάι Σαχίμπ που εργάζονται για το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ιρακίγια τραυματίστηκαν, προσέθεσε ο υπεύθυνος του δικτύου στην επαρχία Ντιγιάλα, Ουντάι Αμπντελκαρίμ.

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την ακριβή τοποθεσία και το είδος της επίθεσης η οποία στοίχισε την ζωή στους 7 ανθρώπους. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές βλήματα όλμων έπληξαν την πόλη Μουκνταντίγια, ενώ άλλες αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές βομβάρδισαν την περιοχή ή ακόμα ότι σημειώθηκαν συγκρούσεις στα βόρεια της πόλης.

Πέντε πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν επίσης και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με γιατρούς και αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σχετικές ειδήσεις