ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Ζητά ξανά βοήθεια από την Ιορδανία

Ιαπωνία: Ζητά ξανά βοήθεια από την Ιορδανία

Η Ιαπωνία ζήτησε για ακόμη μία φορά τη βοήθεια της Ιορδανίας, προκειμένου να σωθεί ο δεύτερος Ιάπωνας που κρατείται όμηρος από το Ισλαμικό Κράτος, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση νέου βίντεο, με το οποίο οι τζιχαντιστές απειλούν να δολοφονήσουν τόσο τον Κέντζι Γκότο, όσο και έναν Ιορδανό πιλότο που κρατούν αιχμάλωτο εδώ και καιρό.

«Η ιαπωνική κυβέρνηση σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση ζήτησε από την κυβέρνηση της Ιορδανίας να συνεργαστεί για να βοηθήσει να διασφαλιστεί γρήγορα η απελευθέρωση του Κέντζι Γκότο. Δεν έχει αλλάξει η στάση μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα, μετά τη σύσκεψη που είχαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της Ιαπωνίας.

Λίγο νωρίτερα το Ισλαμικό Κράτος απείλησε σε νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα να εκτελέσει τον Ιάπωνα όμηρο που κρατά και έναν Ιορδανό πιλότο, αν το Αμάν δεν αφήσει ελεύθερη μια Ιρακινή τζιχαντίστρια που κρατά και έχει καταδικάσει σε θάνατο.
Το βίντεο, το οποίο ανέβηκε σε ιστότοπους των τζιχαντιστών, δείχνει μια φωτογραφία του Ιάπωνα ομήρου Κέντζι Γκότο να κρατά τη φωτογραφία του Ιορδανού πιλότου Μάαζ αλ Κασάσμπε που επίσης κρατείται ως όμηρος από το ΙΚ.

Μια φωνή που φέρεται να είναι αυτή του Γκότοανακοινώνει ότι «έχει 24 ώρες ζωής» και ότι ο Ιορδανός πιλότος «έχει ακόμη λιγότερο χρόνο».

Σχετικές ειδήσεις