ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: «Ποτέ ξανά» μια γενοκτονία όπως το Ολοκαύτωμα

Ομπάμα: «Ποτέ ξανά» μια γενοκτονία όπως το Ολοκαύτωμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τίμησε την επέτειο των 70 χρόνων από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς προειδοποιώντας κατά της επανεμφάνισης του αντισημιτισμού και καλώντας τη διεθνή κοινότητα να διασφαλίσει ότι μια τέτοια γενοκτονία δεν θα επαναληφθεί «ποτέ ξανά».

Υποσχόμενος «να μην ξεχάσει ποτέ» τον θάνατο των έξι εκατομμυρίων εβραίων και χιλιάδων άλλων προσώπων που θανατώθηκαν από το ναζιστικό καθεστώς, ο Ομπάμα ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να διασφαλίσει ότι μια τέτοια γενοκτονία «δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά».

Οι επιζώντες του Ολοκαυτώματος και οι ηγέτες κρατών βρέθηκαν στο άλλοτε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Πολωνία για να παραστούν στην τελετή για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς.

«Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι μας υπενθυμίζουν με επώδυνο τρόπο το καθήκον μας να καταδικάζουμε και να πολεμάμε την επανεμφάνιση του αντισημιτισμού σε όλες του τις μορφές, είτε πρόκειται για την άρνηση του Ολοκαυτώματος είτε για απόπειρες να αναχθεί σε κοινοτοπία», υπογράμμισε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του.

«Σήμερα συγκεντρωνόμαστε και δεσμευόμαστε στο όνομα των εκατομμυρίων ανθρώπων που φονεύθηκαν και τους επιζώντες να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά», κατέληξε.

Ρoή Ειδήσεων