ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ-Δύο στρατιώτες νεκροί

Επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ-Δύο στρατιώτες νεκροί

Η Χεζμπολάχ είχε υποσχεθεί ότι δεν θα αφήσει αναπάντητη την επίθεση του Ισραήλ σε εδάφη της Συρίας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του ηγετικού της στελέχους, Τζιχάντ Μουγνίγιαμ και δυστυχώς δεν άργησε να πάρει την «εκδίκηση» που προανήγγειλε...

Η σιιτική οργάνωση εξαπέλυσε επίθεση εναντίον μιας περιπόλου του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τον Λίβανο και από τη συγκεκριμένη επίθεση έχασαν τη ζωή τους δύο Ισραηλινοί στρατιώτες, ενώ επτά ακόμη τραυματίστηκαν, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους.

«Ένας αντιαρματικός πύραυλος έπληξε ένα στρατιωτικό όχημα σκοτώνοντας δύο στρατιώτες» αναφέρεται σε ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Η ανακοίνωση του θανάτου των δύο στρατιωτών καθυστέρησε επί πολλές ώρες, ώστε να ενημερωθούν πρώτα οι οικογένειές τους.

Μετά το μεθοριακό επεισόδιο, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Ταμάμ Σαλάμ τόνισε ότι η χώρα του παραμένει δεσμευμένη "στην απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας" του ΟΗΕ, με την οποία έληξε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ το 2006.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο του Λιβάνου η κυβέρνηση της χώρας ανησυχεί για την επιδείνωση της κατάστασης στα σύνορα, ενώ ο Σαλάμ επέκρινε το Ισραήλ ότι προκαλεί την κλιμάκωση της έντασης.

Σχετικές ειδήσεις