ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Στρατός από το Τσαντ στη μάχη κατά της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Στρατός από το Τσαντ στη μάχη κατά της Μπόκο Χαράμ

Θέσεις στα σύνορα μεταξύ Νιγηρίας και Νίγηρα έχουν λάβει από τη Δευτέρα στρατεύματα από το Τσαντ, ώστε πλέον να μπορούν να μετακινούνται χωρίς πρόβλημα για να πολεμούν εναντίον των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ.

«Περίπου 400 οχήματα και άρματα μάχης έχουν λάβει θέσεις από το Μαμόρι ως το Μπόσο», δύο πόλεις στην ανατολική Νιγηρία, μετέδωσε ένας ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός.

«Οι στρατιώτες από το Τσαντ έφτασαν τη Δευτέρα αργά το απόγευμα με άρματα μάχης και οχήματα 4x4. Ο εξοπλισμός τους είναι πολύ εντυπωσιακός», δήλωσε ένας δημοσιογράφος από το Μπόσο.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης αυτής βγήκαν από τα σπίτια τους για να χειροκροτήσουν τους στρατιώτες που έφταναν. «Είναι παντού. Είναι το τέλος της Μπόκο Χαράμ», δήλωσε ένας εξ αυτών.

Στο μεταξύ στρατιώτες από το Τσαντ έχουν εισέλθει και στην πόλη Γκαμπόρου στην ανατολική Νιγηρία κοντά στα σύνορα με το Καμερούν, η οποία βρισκόταν υπό τον έλεγχο της Μπόκο Χαράμ για πολλούς μήνες, σύμφωνα με πηγές από τον στρατό του Τσαντ.

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας και στρατιωτικοί αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.
«Τα στρατεύματά μας εισήλθαν στη Νιγηρία σήμερα το πρωί. Η μάχη συνεχίζεται», δήλωσε μια πηγή από το αρχηγείο του στρατού του Τσαντ.

Το Τσαντ έχει αναπτύξει περίπου 2.500 στρατεύματα στο πλαίσιο της προσπάθειας των περιφερειακών χωρών της Νιγηρίας να καταπολεμήσουν τη Μπόκο Χαράμ.

Σχετικές ειδήσεις