ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών σε εβραϊκό κέντρο

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών σε εβραϊκό κέντρο

Ένας άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι, επιτέθηκε κατά τριών Γάλλων στρατιωτών που εκτελούσαν περιπολία, στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών μέτρων, έξω από πολιτιστικό κέντρο εβραϊκής κοινότητας, στη Νίκαια της Γαλλίας. Δύο από τους άνδρες που δέχτηκαν επίθεση, τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν άγνωστα, συνελήφθη. Έρευνα έχει διαταχθεί για την επίθεση.

Άλλοι δύο άνθρωποι που βρίσκονταν μαζί με τον δράστη, κατάφεραν να διαφύγουν.

Πολλές πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα επεσήμαναν ότι ο συλληφθείς ονομάζεται Μουσά Κουλιμπαλί, όμως προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν συνδέεται με τον Αμεντί Κουλιμπαλί, έναν από τους τρεις τζιχαντιστές που εξαπέλυσαν τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 7 και 9 Ιανουαρίου, προκαλώντας τον θάνατο 17 ανθρώπων.

Οι στρατιώτες που δέχθηκαν σήμερα την επίθεση φρουρούσαν ένα κτίριο στο οποίο στεγάζεται το ισραηλιτικό εκκλησιαστικό συμβούλιο της Νίκαιας, ένα ραδιοφωνικός σταθμός και μια ένωση της εβραϊκής κοινότητας.

Ο δήμαρχος της Νίκας, Κριστιάν Εστροσί, μέσω Twitter, ευχαρίστησε τους «γενναίους» πολίτες που βοήθησαν στη σύλληψη του ενόπλου.

Η Γαλλία βρίσκεται σε αυξημένο συναγερμό και έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας έξω από κτίρια που ενδεχομένως συνιστούν στόχους, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του προηγούμενου μήνα στο Παρίσι, όπου 17 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά ακραίων Ισλαμιστών.

Σχετικές ειδήσεις