ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πέντε συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στο ΙΚ

Τουρκία: Πέντε συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στο ΙΚ

Συνολικά πέντε άνθρωποι έχουν συλληφθεί, αυτήν την εβδομάδα, ως ύποπτοι μαχητές του Ισλαμικού κράτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού.

Υπό κράτηση έθεσαν οι τουρκικές αρχές στην πόλη Γκαζιαντέπ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, έναν άνδρα που φέρεται να είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των ύποπτων αυτής της εβδομάδας.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν ένα μέλος του Ντάες στο Γκαζιαντέπ. Η δικαστική διαδικασία έχει ξεκινήσει» ανέφερε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο στον ιστότοπό του, χρησιμοποιώντας το αρκτικόλεξο του ΙΚ στα αραβικά.

Η ανακοίνωση του τουρκικού στρατού έγινε έπειτα από μήνες έντονων επικρίσεων από μέρους των δυτικών συμμάχων της Άγκυρας, για την απροθυμία της Τουρκίας να πατάξει τους ισλαμιστές μαχητές, οι οποίοι χρησιμοποιούν τη χώρα ως πύλη εισόδου για να φτάσουν στη γειτονική Συρία.

Την περασμένη Δευτέρα, τέσσερις άνθρωποι που επίσης πιστεύεται ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια ελέγχου στην περιοχή του Γκαζιαντέπ, η οποία βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση του τουρκικού στρατού. Η εθνικότητα των συλληφθέντων ισλαμιστών δεν έχει διευκρινιστεί.

Τα μήκους 900 χιλιομέτρων σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά δύσκολα στην αστυνόμευση από την έναρξη της συριακής σύγκρουσης σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια.

Ταυτόχρονα αυτοί που επικρίνουν την Τουρκία θεωρούν ότι είναι απρόθυμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των εξτρεμιστών. Η Τουρκία έχει ανοίξει τις πόρτες σε σχεδόν 2 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τη εμπόλεμη Συρία, αλλά μέχρι στιγμής έχει παίξει μόνο ένα μικρό ρόλο στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικές ειδήσεις